torsdag den 11. januar 2018

Online Møde Og Fjernsupport Med TeamViewer

At kunne fjernstyre en PC eller Mac gør det lidt nemmere f.eks. at yde svigerfar fjernsupport, når han har problemer med mailkontoen eller når din bedste buddy, der hænger lidt i bremsen når det kommer til at være web effen, skal have hjælp til at konfiguration af hans iTunes konto eller som i mit tilfælde har brug for at holde et online møde for forklare og overlevere en designopgave til min mediegrafiker.
Online Møde Og Fjernsupport Med TeamViewer

Programmet TeamViewer har hjulpet mig mange gange med at løse de tre situationer skitseret ovenover.

TeamViewer

TeamViewer er et stykke software, som du installerer på din PC eller Mac – du kan endda hente en udgave til din smartphone. TeamViewer er gratis at hente og som privat person er det gratis at bruge. Vil du bruge Teamviewer til virksomhedsbrug, er det selvfølgelig ikke gratis og der er forskellige schemes og licensmodeller.
Efter du har installeret TeamViewer, er du nu klar til at kunne fjernstyre en anden computer og yde fjernsupport eller holde et online møde. Når du starter TeamViewer op, ser du to faner i toppen – Fjernstyring og Møde.
Fjernstyring er her, hvor du kan logge på en anden computer, men selvfølgelig først når den anden part har downloadet og installeret TeamViewer. Når det er gjort, skal du have den anden parts Partner-ID og adgangskode. Efter du er logget på den anden parts computer, har du nu overtaget skærm og mus, og du kan hjælpe med det problem, som den person, du hjælper, nu måtte have. Fjernstyringsdelen af TeamViewer er ligetil, og det er ikke særligt svært for selv den mest webforskrækkede at finde ud af at installere programmet og oplyse brugeroplysningerne, så du kan træde til for at hjælpe og yde fjernsupport.

Online møde

Udover muligheden for at yde fjernsupport indeholder TeamViewer også en ganske udmærket online møde funktion. Ved at klikke på fanen Møde tilgår du online møde funktionen. Her kan du deltage i et allerede planlagt møde ved at indtaste mødets ID, du kan se en oversigt over dine møder, du kan planlægge møder eller du kan starte et spontant møde. For at holde styr på dine kontakter kan det anbefales at du opretter en konto ved Teamviewer. På den måde er det hurtigere at få sat online møder i stand med dine kontakter.
I online møde funktionen finder du en lang række funktioner, der understøtter og kvalificerer dit møde.
  • Skærmdeling – fed funktion, hvor du kan dele din skærm med de øvrige mødedeltagere.
  • Filboks – også en fed feature, som gør det muligt at dele relevante filer via drag-and-drop, der understøtter jeres mødeaktivitet.
  • Min video – gør det muligt at aktivere dit webcam.
  • Voice over IP – her aktiverer du din mikrofon.
  • Konferenceopkald – har er det muligt at lave konferenceopkald med deltagere, der ikke har Teamviewer installeret.
  • Whiteboard – giver dig mulighed for at tegne og fortælle under dit online møde.
Derudover er det selvfølgelig også muligt at chatte via Teamviewers online møde funktion.

The final verdict

Teamviewers online møde funktion kombinerer Dropbox’s mulighed for at dele filer, Skypes mulighed for videochat og telefonopkald over nettet med en lang række andre cool funktioner, der gør et online møde til en fornøjelig og ligetil oplevelse og som derudover også gør det nemt at yde fjernsupport. Jeg vil i høj grad anbefale Teamviewer – især til mindre erhvervsdrivende og iværksættere.

Alternativer til TeamViewer

Gennem min research til dette indlæg faldt jeg over et par alternativer til TeamViewer, der også kan bruges til at yde fjernsupport og til at holde et online møde. Jeg har ikke selv downloadet dem og testet dem, men efter at have læst nogle anmeldelser af de to alternativer, er jeg ikke bekymret for at omtale dem og anbefale dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

online markedsføring og webkommunikation

PointofMail Noget af det, jeg synes, er rigtig fedt ved online markedsføring og webkommunikation i det hele taget, er den rige mulighed ...